תאונות במרחב הפרטי
- צילום של המפגע במקום.
- איסוף טלפונים וכתובות של עדים לתאונה.
- דיווח למקום על התאונה וקבלת אישור מהם במידת האפשר.
- צילום הפציעות הגופניות עצמן לרבות צילומים של האזורים החבולים עם הפרצוף של האדם הנפגע.
- איסוף כל החומר הרפואי הקשור במקרה.
- איסוף קבלות של הוצאות רפואיות ואחרות.
תשובה זו נחלקת ל-2:
- אם מדובר בנזק רפואי / מוגבלות לצמיתות, דהיינו מקרה של נכות רפואית ואפילו קלה - הגשת התביעה דורשת צירוף של חוות דעת רפואית משפטית.
- אם מדובר בנזק חולף שלא נותרה בגינו מוגבלות כלשהי, הרי שמדובר במו"מ מול הבעלים של המקום ולפיכך לא נדרשת חוות דעת רפואית משפטית
התשובה תלויה באופן קרות הנזק וחשוב מאוד להיוועץ עם עורך דין המומחה בתחום. כך למשל נפילה עקב החלקה ממשטח רטוב בקניון ניתן לתבוע את בעלי הקניון ואת חברת הניהול בקניון ובמידת הצורך אף את חברת הניקיון.
ראשית, להיות מלווה על ידי עורך דין בקי בתחום שיוכל לכוון ולכלכל את צעדיך בדרך לקבלת פיצוי מקסימלי. שנית, חשוב לאסוף את כל התיעוד הרפואי הקשור במקרה. שלישית, לדאוג לצלם את מקום המפגע ולאסוף פרטים של עדים שנכחו בזמן התאונה.
אם לנופל לא קרה כל נזק אזי אין מקום לתביעה, ואולם אם קרה נזק כלשהו ולו הקטן ביותר אזי יש מקום לשקול הגשת תביעה. בכל מקרה של התלבטות יש להתייעץ ולא לוותר.
במקרה בו מוגשת תביעה לבית המשפט, בעת הגשת התביעה לא מציינים את סכום התביעה אלא בית המשפט קובע את הסכום, לאחר שהצדדים מגישים תחשיבי נזק. במקרה בו מדובר בפגיעה קלה אשר לא מוגשת בגינה תביעה לבית המשפט הרי שעורך דין מנוסה בתחום יוכל להעריך את סכום התביעה בהתאם למסמכים הרפואיים שהוצגו בפניו.
תשובה זו משתנה בהתאם לעורך הדין, וכיום לוקחים בין 15% ל-25% מסכום הפיצוי. חשוב לזכור שלעיתים הזול עולה יקר, דהיינו תמיד תוכלו למצוא עורכי דין שיתנו לכם מחירים זולים אך אין להם מספיק ידע, כלים וניסיון הדרושים לניהול תביעה מסוג זה.