רשלנות רפואית
- רשלנות רפואית באיבחון או במעקב הטרום לידתי שגרמו ללידת וולד פגוע או נכה, כדוגמת אי אבחון מומים מולדים, מקרים בהם נולד וולד פגוע עקב רשלנות בבדיקת האולטרסאונד או בדיקת בדיקת מערכות מורחבת בה לא אובחנו מומים וכיו"ב.
- רשלנות רפואית בלידה
- רשלנות רפואית בהריון
- רשלנות באבחון - כגון איחור באבחון של אירוע מוחי
- רשלנות בביצוע בדיקות פולשניות כגון קולונסקופיה, ERCP וכיו"ב.
- רשלנות בחדר הניתוח כגון כוויה של המטופל בחדר הניתוח עקב התלקחות כתוצאה מדיאתרמיה, השארת פד בבטנה של מנותחת בניתוח קיסרי וכיו"ב. רשלנות בניתוחי גב כגון ניתוח עמוד שדרה שגרמו לשיתוק, צניחת כף רגל , מח, לב, עיניים וכיו"ב.
- רשלנות בעת השהות בביה"ח ו/או מוסד שגרמו לנכות או מוות.
- תביעות רשלנות עקב איחור באיבחון של מחלות כגון סרטן
- תביעות רשלנות בתחום הקוסמטי הנגרמות עקב טיפולים קוסמטיים כגון: אפילציה, לייזר
- רשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים
- רשלנות רפואית בתחום רפואת המשפחה
חשוב להיוועץ עם עורך דין הבקי בתחום סמוך ככל האפשר למועד מתן הטיפול הרשלני, כך יוכל עורך הדין לבחון את פרטי המקרה בצורה אותנטית ולבדוק את הנזק בצורה ממשית יותר. כמו כן ככל שנפנה מוקדם יותר כך יוכל עורך הדין לבנות אסטרטגיה שתוכל להביא לנפגע פיצוי משמעותי יותר.
הלקוח יוכל לחתום לעורך הדין על ייפוי כח וויתור סודיות רפואית וכך יוכל עורך הדין לאסוף את החומר ממחלקת רשומות רפואיות שיש בכל מוסד רפואי. לחילופין יוכל הלקוח לעשות זאת גם בעצמו.
תשובה זו היא מורכבת ומשתנה ממקרה למקרה בהתאם לנסיבות, חשוב להיות מלווה על ידי עורך דין בקי בתחום על מנת שיוכל לזהות את הגורם הרשלני ולתבוע אותו, וכך לא ייגרם בזבוז זמן ומשאבים מיותר
עורך דין בקי בתחום בסיועו של מומחה רפואי יוכל לנבא ללקוח את סיכויי הצלחת התביעה, לאחר שקיבלו את כל החומר הרפואי הקשור במקרה.
תקנות סדרי הדין מחייבות הגשת חוות דעת רפואית משפטית לצורך הגשת תביעה, על מנת להרים את נטל ההוכחה. חשוב לזכור כי חוות דעת משפטית רפואית יכולה להגיע לעשרות אלפי ש"ח בתחום זה.
חוק ההתיישנות קובע 7 שנים מיום שאירע המעשה הרשלני ועד להגשת תביעה.